Frivillige klar til den årlige julepyntning på Borgmestergården

Borgmestergårdens julepyntehold har holdt den årlige rådslagning, før det store arbejde med julepynten på den gamle købmandsgård går i gang.

Selv om julemarkedet i den gamle Kongeby i år er aflyst, åbner Borgmestergården traditionen tro, når julelysene i Nyborg bliver tændt. I år er det 27. november, og til den tid vil Borgmestergården have undergået sin årlige forvandling: granguirlander, juletræer, julepynt, julesortiment i butikken og masser af nisser vil byde museets gæster velkommen.

Vi er simpelthen julehygge-mennesker

Bag al julepynten står en trofast gruppe af museets medarbejdere og frivillige, som hvert år lægger nye og ambitiøse planer for pynten. Og i år er der faktisk mere plads at gøre godt med, fordi der ikke skal være julemarked.

- Vi er simpelthen julehygge-mennesker, og vi kan godt lide at gøre det hyggeligt for museets gæster. Og så har vi det også hyggeligt sammen, fortæller Kirsten Lindegaard, der er en af de fire frivillige, der også i år lægger timer og dage i at pynte op til jul på Borgmestergården. Også Bent Olsen nyder at være med til at pynte op til jul på Borgmestergården: - Det er som at få en ny barndom vakt. Det finder jeg en stor glæde ved. Pludselig kommer der minder frem 'Det har jeg da også lavet sammen med min mor'. - Sådan noget er sjovt, fortæller han.

Lydfortællinger og udstilling om jul

Ud over julepynten vises også særudstillingen ”Jul i renæssancen”, der fortæller om, hvordan julen blev fejret, dengang det stadig var Lerche-familien, der boede på Borgmestergården. Og så kan man høre lydfortællinger om julebukken og om overtro i julen.

Julepynteholdet består af Jette Olsen, Kirsten Lindegaard, Bent Olsen og Inge Dam, der alle er frivillige, samt museets medarbejdere Sara Hanghøj, Ditte Larsen og Tina Grønvig Nielsen. 

 

Sidst opdateret 03. november 2020