Julehilsen fra borgmesteren

2020 har været et meget anderledes og udfordrende år. Borgmester Kenneth Muhs sender en julehilsen med tak for året, der er gået.

Kære allesammen

Julen står for døren, og et nyt år nærmer sig. 

Normalt ville mange af os fare rundt for at nå det sidste med gaver og indkøb. Sådan plejer det at være, ja nogen vil sige, at sådan skal det være, for at det er rigtig jul. 

Men rigtig meget er ikke, som det plejer her i 2020. 

Vi har og er alle påvirket af CORONA. Siden 11. marts har vi levet med restriktioner, anbefalinger, afstand, mundbind og sprit. Restriktioner der har betydet, at vi ikke har kunnet samles på samme måde, som vi plejer. At vi ikke har kunnet gøre alt det, vi gerne ville. En frihed vi normalt tager for givet, men som vi måske først bemærker, når den tages fra os. 

Børn, unge og ældre - ja, alle har lidt afsavn. I perioder har vi levet med nødpasning, hjemsendelser fra skole, lukning af fritidstilbud, begrænsninger i foreningslivet, besøgsrestriktioner på sociale bosteder og plejecentre med store afsavn til følge for beboere og pårørende. Vi har nok alle fundet ud af, hvor meget vores frihed til at gøre og forsamles betyder. 

Erhvervslivet har været ramt, og er det stadig. Nogen mere end andre. Desværre har nogen mistet deres livsværk. Det har betydet tab af arbejdspladser, tab af indtægter og dermed muligheder. Nye kreative idéer er opstået, der er udvist forandringsparathed og vilje til omstilling. En kæmpe opbakning og respekt skal lyde herfra. 

Desværre har det været nødvendigt med de mange begrænsninger og restriktioner for at inddæmme og begrænse smitten. Det har været nødvendigt at stå sammen på afstand. Det er det stadig, og jeg vil gerne som borgmester takke for den enorme indsats, alle gør. Det kan vi godt tillade os at være stolte af. Det er jeg i hvert fald. 

Den stolthed dækker også over den store indsats, der gøres alle steder. Det arbejde der er gjort for at håndtere en dagligdag midt i epidemien. For mig viser det noget, om det vi kan i Nyborg Kommune Det stærke fællesskab vi har, og som, når det gælder, for alvor viser sig over alt. Så midt i alt det triste kan vi glæde os over det sammenhold, vi har, og som gør, at vi kan stå imod selv store udfordringer. Og så kan vi glæde os til, at vaccinen imod CORONA er her, og at vi snart begynder at vaccinere. 

Er det hele så bare trist, og er 2020 bare et år, hvor alt gik skævt? Nej langt fra, der er rigtig meget, der er lykkes. Vi har en stærk økonomi, vi har kunnet investere i børn, unge og ældre, vi har set udvikling og investeringer i boliger, nye projekter er skudt frem og senest åbningen af Torvet med den store virtuelle juletræstænding, hvor hele kommunen stod sammen. Det skal vi huske på midt i alt det triste. 

Jeg vil gerne slutte af med at takke jer alle for at stå sammen og vise sammenhold. Som borgmester i Nyborg Kommune er jeg stolt af det sammenhold, vi har. Samtidig vil jeg gerne benytte lejligheden til at sende en varm tanke til alle jer, der skal arbejde hen over julen. Tak til alle der sikrer pasning og pleje af børn, unge og ældre, til alle jer der sikrer, at der tages beslutninger, der gør, at vi kommer godt igennem krisen. Tak til alle der knokler med at holde gang i vores erhvervsliv, tak til alle der er med til, at vi kan lykkes. 
 
De bedste ønsker om en glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.   

Borgmester Kenneth Muhs

Sidst opdateret 22. december 2020