Tak for endnu et veloverstået julemarked

Et julemarked, som i ordets bogstaveligste forstand blev blæst omkuld af den store medvind, det fik af alle jer mange besøgende trods ny lokation.

Julen er traditionernes fest, siger man. Sådan har det også været gennem en årrække, når julen indtager den gamle Kongeby Nyborg, og vi gennem julemarkedet har genskabt traditionen fra Kong Chr. 3s tid, hvor byens torv og handelsgader var fyldt med boder, hvor håndværkere og gårdejere kom for at sælge hjemmelavede specialiteter og produkter.

Årets julemarked har dog været tilført et gran af fornyelse. I år blev det, som et alternativ, afholdt på parkeringspladsen i Nørrevoldgade, fordi byens torv er i fuld gang med at blive omlagt i forbindelse med Slotsprojektet. Også en julescene med masser af underholdning for store og små var et nyt tiltag. Begge dele blev modtaget helt fantastisk af alle jer mange besøgende, og vi er glade for de mange positive tilbagemeldinger. 

Vi takker derfor for et velbesøgt julemarked med masser af juleglade besøgende. Regn og blæst til trods blev det igen i år et velbesøgt julemarked i begge weekender. Masser af besøgende fra både nær og fjern fandt vej til julemarkedet, handelsgaderne, kirken, biblioteket, Bastionen, Borgmestergården og kunsthåndværkermarkedet i Tinghuset.

Byens nye flotte julebelysning kastede sin glans over begge weekender fra fredag aften til søndag eftermiddag, hvor mørket sænkede sig. 

- Tradition og fornyelse går ofte ret godt i spænd sammen  - og nu gælder det så også for byens julemarked, udtaler Peter Wagner Mollerup, formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget og tilføjer, at den alternative placering af årets julemarked har åbnet øjnene for, at Nyborg har endnu en rigtig god plads til brug for events og arrangementer.

Tak til alle frivillige, bodholdere, musikere og ikke mindst de mange gæster, der igen i år har været med til at gøre julemarkedet til et af højtidens højdepunkter, når vi fejrer jul i den gamle Kongeby.

Med ønsket om en rigtig glædelig jul til jer alle

Peter Wagner Mollerup, formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget, e-mail: pwm@nyborg.dk, tlf. 2040 6079. 

Sanne Hoffensetz Andresen, turistchef i Nyborg Kommune, e-mail: saha@nyborg.dk,  tlf. 3026 1743. 

Sidst opdateret 20. december 2019