Kongens julemarked i Nyborg

De første to weekender i december byder på nostalgisk julehygge i den gamle kongeby.

Julemarkedet 2016

Julemarkedet i Nyborgs gamle bymidte er en rejse tilbage i tiden, til dengang Christian 3. holdt jul på Nyborg Slot, i hjertet af Danmark.

De smukke pladser og brostensbelagte gader omkring Borgmestergården,  Rådhuset og den historiske bymidte er oplyst af julelys, og der dufter af brændte mandler, æbleskiver og gløgg.

Det er med afsæt i vores fælles historie, at kongens julemarked genskabes i nutidige klæder. Dengang kongen og hans følge ankom til havnen i Nyborg og drog igennem byen til Nyborg Slot, da var traditionen, at gaderne var fyldt med boder, hvor håndværkere og gårdejere kom for at sælge hjemmelavede specialiteter og produkter til kongen og hans følge.

De mange hyggelige og julepyntede boder er igen sat op, julemanden hygger om børnene, nisser leger i byen, alt imens årets julebryg smages, og juleindkøbene klares i byens handelsgader.

De hjemmelavede julelækkerier er stadig at finde både som smagsprøver og som gaveideer. Kunsthåndværkere er på plads på Den Gamle Politigård med unikke julegaver. Spadserer I forbi Borgmestergården, er der mulighed for at se smeden arbejde eller varme sig på et glas gløgg i borgerstuen.

Der er selvfølgelig varm kakao med flødeskum, og i et hjørne af julemarkedet er du som hensat til de sneklædte alper i Østrig. Her er en skihytte, hvor du kan købe glühwein, præcis som det sælges på de store julemarkeder i Lübeck og Hamborg, og tjenere leverer det hele iklædt lederhosen og julehumør.

Kom med på et fantastisk juleeventyr når vi atter lukker dørene op for julemarkedet og de mange aktiviteter, oplevelser og events, der er omkring Torvet, Den Gamle Politigård, Borgmestergården, Vor Frue Kirke, Nyborg Bibliotek og de travle handelsgader.

Vi glæder os til at fejre jul med dig i Danmarks Riges Hjerte 30. november – 2. december og 7.-9. december 2018.

Spørgsmål vedr. julemarkedet kan rettes til

Sanne Hoffensetz Andresen, turistchef. Tlf. 3026 1743, mail: saha@nyborg.dk

Følg også med på facebook/julidengamlekongeby

Sidst opdateret 18. oktober 2018