Velkommen til julemarked 2018

Julelysene kaster atter deres glans over den gamle Kongeby Nyborg og forberedelserne til årets store julemarked i den gamle Kongeby i fuld gang.

De mange julelys kaster et smukt og fortryllende skær over den historiske bymidte og byens handelsgader. Fra det store juletræ midt på byens torv spreder julestemningen sig ud i byen langs alleerne af juletræer. Nu er det er for alvor jul igen i den gamle Kongeby.

I weekenderne 30.november - 2.december. og 7.-9. december fortættes stemningen yderligere, når der er julemarked i den gamle Kongeby. På Torvet omkring juletræet er der handelsboder med masser af julegaveideer og godter, og fra de store serveringshuse breder der sig en duft af mad, gløgg og glühwein.

Borgmestergården byder som sædvanlig på et væld af boder og oplevelser. I år kan du også møde gårdboen Mads Nisse, alt imens dragtlauget holder julestue og der arbejdes ved det gamle komfur, når julegrisen fra Kongens Fadebur skal tilberedes samtidig med, at smeden hamrer i gården. Som noget nyt inviteres alle børn også til at deltage i gammeldags børnejulelege ved parkeringslommen ved Borgmestergården.

På Den gamle Politigård kan man i år i begge weekender opleve kunsthåndværkermarked med arbejdende værksteder.

I byens handelsgader er der gang i julehandlen, og drillenisserne fra Borgmestergården sniger sig lystigt rundt, og du kan møde NyborgNisserne, der opfører små sjove slaptrick/falde på halen spil og skaber den helt rigtige julestemning. Du kan også tage familien med på julestjerneløb i første weekend, besøge julebageriet for børn i anden weekend og tage en hestevogn og prøve ponytræk i begge weekender, hvor du også kan opleve Kong Christian d. 3. på sin tronstol foran Bureauet Nyborg.

På biblioteket kan du møde Skovnissen Posse med rensdyrene, opleve tårnfalkeshow, lave lanterner og klippe-klistre. Nyborg Musikskoles børnekor går Luciaoptog både på Torvet og i Nyborg Vor Frue Kirke. På Bastionen er der julebrummerier, juleballet og Juleshow. Jule-syng-sammen sker i Munkekælderen og børnegudstjeneste i kirken.

Begge fredage, når mørket falder på, kommer Danehofgardens Drumcorps og sætter gang i torvet med musik og lys.

Kom og vær med og nyd det store julemarked, når vi i autentiske historiske rammer igen fejrer jul den gamle Kongeby.

Julemarkedets åbningstider

Fredag 16-19
Lørdag 10-18
Søndag 10-16

Vi glæder os til at fejre jul med dig i den gamle Kongeby - Nyborg

For yderligere oplysninger, kontakt

Sanne Hoffensetz Andresen, turistchef, tlf. 6333 8092, mobil: 30261743, mail: saha@nyborg.dk

 

Sidst opdateret 27. november 2018