Christian 3. og følge fejrer jul i Nyborg

Kongen er kommet til byen i anledningen af den forestående højtid, og endnu en gang kan man opleve Christian 3. til hest i Adelgade. I år har han også fået følge med.

Christian 3. holdt som bekendt ofte jul i Nyborg. Julefesten blev sikkert holdt i den nye store riddersal, han byggede på Nyborg Slot. Christian 3., der regerede landet fra 1534 til 1559, satte sit tydelige præg på Nyborg og udviklede byen til et fyrstespejl og en værdig hovedstad for den nye protestantiske kongemagt i Danmark. Det er en vigtig del af verdensarvsfortællingen i Nyborg, og det er baggrunden for, at vi fortsat fejrer Jul i den gamle Kongeby. Du kan møde kongen under julemarkedet og  få historien med hjem som julekugle eller juleøl.

Christian 3. og hans følge er skabt af træ og jern med hjælp fra kommunens kreative nisser, Sussie Nasser og Claus. Den kan opleves i den nedre del Adelgade, lige over for Kongens Skibsbro fra 23. november 2018 til og med 3. januar 2019.

Installationen skal være med til at iscenesætte historien og byrummet, som kongen skabte. For netop her anlagde kongen sin nye skibsbro ved Strandporten og gjorde gaden bredere, så han kunne ride standsmæssigt ind i sin nye hovedstad i spidsen for op til 300 ryttere.

Sidst opdateret 21. november 2018