Borgmestergården i Nyborg som årets julekugle 2018

I den gamle Kongeby Nyborg har forberedelserne til årets mange juleaktiviteter og det store julemarked været i gang længe. Traditionen tro præsenterer vi også dette års julekugle.

Den er i handlen fra 23. november 2018 og kan købes i Bureauet Nyborg på Torvet, på Borgmestergården ved Østfyns Museer og i Osteboden/ Fru Hansen.

Tanken med designet af julekuglen har alle årene været, at man har kunne tage historien og stemningen med sig. Hver æske indeholder derfor også et lille kort med en lille historisk tekst om grafikken.

Julekuglen 2018 vender i år tilbage til udgangspunktet for den allerførste julekugle i 2012: Borgmestergården, der hvert år har julehygget, når der har været Jul i den gamle Kongeby. I år bliver det endda i helt nyrestaurerede og istandsatte historiske rammer. Den flot dekorerede julekugle viser Borgmestergården, anlagt i 1601 af borgmester og storkøbmand Mads Lerche, og hans børn Jakob og Johanne, der voksede op her. Jakob og Johanne vil også være omdrejningspunktet i Borgmestergårdens nye udstillinger.

Restaureringen og udstillingerne er en vigtig del af verdensarvssatsningen i Nyborg og en afgørende del af levendegørelsen af historien og hele byrummet omkring Nyborg Slot, som er et enestående eksempel på en planlagt konge- og residensby på Reformationstiden. En tid, hvor kongen ofte holdt jul i Nyborg. Og derfor fejrer vi stadig Jul i den gamle Kongeby.

Fik du ikke købt julekuglen de foregående år, eksisterer der stadig eksemplarer fra alle årerne, også fra julekuglen 2013, der hidtil har været udgået, men nissen kom med ekstra en kasse. Julekuglerne kan også købes så længe lager haves.

Prisen for julekuglen 2018 og kuglerne fra de tidligere år er 125 kr. pr. stk.

For yderligere oplysninger, kontakt

Sanne Hoffensetz Andresen, turistchef, Bureauet Nyborg tlf. 6333 8092, mail: saha@nyborg.dk

 

Sidst opdateret 22. november 2018