330 østfynske skoleelever synger julen ind i Nyborghallerne

Inden længe kommer Odense Symfoniorkester på besøg i Nyborghallerne med koncerten ”Pyrus – Alletiders nisse”.

En fynsk udgave af den kendte og elskede Pyrus vil sammen med 330 østfynske skoleelever synge julen ind og opføre en spændende musikalsk fortælling onsdag 5. december kl. 13.15 og kl. 15.

Nissekor med dygtige skolebørn

Forud er gået mange timers forberedelse. Lærere fra Langtved Friskole, Vibeskolen, Birkehovedskolen og 4kløverskolen har besøgt Odense Symfoniorkester, og derefter har de øvet på sangene med elever fra 3.-4. klasse hjemme på skolerne. Nu er de klar til at medvirke som nissekor i fortællingen om Pyrus, der er blevet sendt til Nisseversitetet for at studere til arkivnisse. Med sig har han en stor skriftlig opgave, der skal løses inden 24. december. Opgaven lyder: ”Hvad er en nisse?”. Her får han hjælp af de dygtige børnekor-nisser, så han kan løse opgaven med hæder, ros og udmærkelse.

Stor succes

Den populære nissefigur Pyrus blev skabt til TV 2’s julekalender i 1994 og er blevet genudsendt flere gange siden. Der er lavet flere forskellige Pyrus-julekalendere samt en biograffilm, og Pyrus er den mest sete tv-julekalender nogensinde.

Kræfterne bag

Odense Symfoniorkesters udgave af Pyrus spilles af den unge Magnus Lau Ovesen fra Odense, og nissepigen Kandis spilles af konservatoriestuderende Emma Pilgaard Christiansen, ligeledes Odense. Gyldengrød spilles af skuespiller Thomas Clausen Rønne. Teksten er skrevet af Martin Miehe-Renard, musikken af Jan Rørdam, Rasmus Skovmand har instrueret og tilpasset historien til koncertbrug, og det er dirigent Martin Nygård Jørgensen, der står i spidsen for Odense Symfoniorkester. Stine Brinch Nielsen, der er producent og pædagogisk ansvarlig ved symfoniorkestret, har stået for planlægningen af koncerterne, kontakten til skolerne og indøvningen af sangene. Også i Ejby, Ringe og Odense opføres Pyrus julekoncerter.

Julekoncert for hele familien

Stine Brinch Nielsen glæder sig til julekoncerterne rundt på Fyn. - Det er et betagende syn, når sangglade børn i hvide trøjer og røde nissehuer danner kor for et 70-personers stort symfoniorkester inklusive rytmegruppe, og lyden er mindst lige så betagende, siger Stine. - Her er garanti for julestemning, nissestreger, ramasjang og tjubang, som det kendes fra den værdsatte julekalender, og som elskes af både børn, unge og voksne. En ægte familiekoncert i julens tegn, hvor Odense Symfoniorkester endnu en gang understreger sin position som aktiv medspiller, når det gælder musikalsk involvering af børn og unge overalt på Fyn, understreger Stine Brinch Nielsen.

Pris, tid og sted

Koncerten varer en time og finder sted 5. december kl. 13.15 og 15 i Nyborghallerne, Halvej 1, 5800 Nyborg.

Billetter i Nyborghallerne koster 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn.

Billetter kan købes på os.billetten.dk

For yderligere oplysninger, kontakt

Stine Brinch Nielsen, pædagogisk ansvarlig/producent, mail: sbnie@odense.dk, tlf. 4036 6927.

Sidst opdateret 21. november 2018