Tak for et fantastisk julemarked 2018 i den gamle Kongeby Nyborg

Et historisk julemarked 2018 er slut, og det har været historisk i mere end en betydning.

Historisk fordi Kong Chr. 3. tit og ofte holdt jul i Nyborg, og traditionen var, at gaderne var fyldt med boder, hvor håndværkere og gårdejere kom for at sælge hjemmelavede specialiteter og produkter. Det er det, vi i dag genskaber. Historisk fordi det er sidste gang, at julemarkedet blev afholdt på det nuværende torv, da det skal omlægges til et mere moderne og aktivt torv i forbindelse med Slotsprojektet. Og ingen tvivl om, at det vil styrke de fremtidige julemarkeder i den gamle Kongeby og medvirke til at gøre dem endnu bedre.

Vi takker derfor for et velbesøgt julemarked med masser af juleglade besøgende. Det blev igen i år en stor succes begge julemarkedsweekender. Tusindvis havde fundet vej til julemarkedet, handelsgaderne, kirken, biblioteket, Bastionen, Borgmestergården og Den Gamle Politigård.

Julelysene oplyste det hele i begge weekender fra fredag aften til søndag eftermiddag, hvor mørket blidt sænkede sig.

- Julemarkedet i vores gamle Kongeby er heldigvis blevet til en tilbagevendende tradition, hvor familier samles og venner mødes, udtaler Peter Wagner Mollerup, formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget og tilføjer, at satsningen på julemarkedet samtidig i høj grad styrker det overordnede brand og glæder sig til, at opleve julemarkedet i nye rammer med nye muligheder.

Tak til alle frivillige, bodholdere, musikere og ikke mindst de mange gæster, der hvert år er med til at gøre julemarkedet til et af højtidens højdepunkter, når vi fejrer jul i den gamle Kongeby.

Selvom julemarkedet sluttede søndag 9. december fortætter julen i den gamle Kongeby heldigvis et par uger endnu.

Med ønsket om en rigtig glædelig jul til jer alle

Peter Wagner Mollerup, formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget, mail: pwm@nyborg.dk, tlf. 2040 6079. 

Sanne Hoffensetz Andresen, turistchef i Nyborg Kommune, mail: saha@nyborg.dk,  tlf. 3026 1743.

 

Sidst opdateret 11. december 2018