Reformationshovedstaden Nyborg som julekugle

I den gamle kongeby Nyborg har forberedelserne til årets mange juleaktiviteter og det store julemarked været i gang længe. Traditionen tro præsenterer vi også årets julekugle.

Den vil være i handlen fra 23. november 2017 og kan købes i Bureauet Nyborg på Torvet og i museumsbutikken ved Østfyns Museer.

De seneste år har designet af julekuglen taget udgangspunkt i en bygningsdetalje på kirken og i hele Danmarks Riges Hjerte som julehjerte. Tanken har hele tiden været, at man skal kunne tage historien og stemningen med sig. Hver æske indeholder derfor også et lille kort med en lille historisk tekst om grafikken.

I anledning af 500-året for reformationen udgiver vi i år en helt særlig og smukt dekoreret julekugle smykket med grenen fra Christian 3.s anetavle, der længe har hængt i riddersalen på Nyborg Slot. Men i år er anetavlen taget ud, da riddersalen og slottet skal undergå en gennemgribende restaurering i forbindelse med slotsprojektet i Nyborg.

Den magtfulde konge indførte Reformationen i Danmark i 1536, og han holdt ofte jul i sin residensby Nyborg – byen, hvor den nye protestantiske kongemagt skulle iscenesættes. Det er en af de helt centrale fortællinger i verdensarvsfortællingen omkring Nyborg Slot og by. Det er derfor vi stadig fejrer Jul i den gamle Kongeby.

Fik du ikke købt julekuglen de foregående år, eksisterer der stadig eksemplarer, der kan købes, f.eks. på årets julemarked i den gamle Kongeby Nyborg 1.-3. og 8.-10. december 2017, i Østfyns Museers butik på Borgmestergården og i Bureauet Nyborg, så længe lager haves.

For yderligere oplysninger, kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot & Borgmestergården, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076, e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk

Sidst opdateret 17. november 2017