NyborgNisserne

Juletableauer og optrin i forbindelse med julemarked i den gamle Kongeby.

NyborgNisserne

Når der er julemarked i den gamle Kongeby i de to første weekender af december, vil man igen i år kunne møde en masse frække, sjove og finurlige nisser i byens gader og på byens markedspladser.

Nyborgs nisser

Igen i år er Nyborgs nisser, der i tidligere tider sad på husenes gesimser, at finde rundt omkring i byen . Nisserne fremstår dog  i ny skikkelse som levende børn og unge iklædt almueinspireret nissetøj i kulørte og sjove variationer, der både kan skabe den helt rigtige julestemning og understøtte fortællingen og brandet Jul i den gamle Kongeby på en sjov, festlig, underholdende og moderne måde blandt både borgere og gæster.  Det var et tiltag, der blev realiseret sidste år med det formål, at NyborgNisserne fermover skulle indgå som en fast aktivitet af julemarkedet i den gamle Kongeby, og at NyborgNissernes små sjove gimmicks skal budvikle sig til en fast tradition.

Nyborgs nisser på spil

Nisserne  bevæger sig igen i år rundt i byens gader og på markedet og opføre små sjove slapstick/falde på halen spil. Med sig rundt har de nogle nissemaskiner monteret på trækvogne, der både fungerer, mens de bevæger sig rundt, men også skal bruges som mini-tableau i forbindelse med opførelsen af små spil eller optrin rundt omkring i byen. 

Nissedragtlauget

Nisserne tøj er designet og udarbejdet af Nyborg Slots Dragtlaug i samarbejde med Bastionen. Det er almueinspireret tøj, som julemarkedets drillenisser allerede bærer. Nissemaskinerne er udarbejdet af Bastionen.

NyborgNisserne skal sprede sjov og ballade, skabe den helt rigtige julestemning og være med til at understøtte byens fortællinger i forbindelse med julemarked i den gamle Kongeby.

Sidst opdateret 24. november 2017