Jul på Borgmestergården

Når julelysene tændes fredag 24. november, så åbner Borgmestergården i Nyborg atter dørene, når der skal fejres Jul i den gamle Kongeby.

Borgmestergården i Nyborg

Her kan du opleve ægte julestemning, finde julegaveideer i butikken og gå på opdagelse i historien.

Den hyggelige gamle Borgmestergård er blevet julepyntet. Den fine butik bugner af varer, hvor du kan få de historieformidlende juleøl, julekugler, krus og viskestykker, der fortæller historien om Nyborg som reformationshovedstad, der er baggrunden for, at vi holder Jul i den gamle Kongeby.

Fra julemarkedets start kan du opleve særudstillingen Lerche – Borgmester, købmand og slægten i renæssancen i en opdateret juleversion, der fortæller om jul i renæssancen og Reformationens betydning i den sammenhæng, der underbygger de mange aktiviteter rundt omkring i byen.

På selve julemarkedet de to første weekender i december sker der naturligvis en masse. Du kan opleve julegrisen blive parteret fredag den 1. december. Weekenden efter spiser vi den lækre julemad, som grisen er blevet til, serveret som smagsprøver. Der er masser af boder, håndværk, drillenisser, historiefortælling og meget andet godt i de to weekender.

Som noget nyt kan du opleve det store fine juletræ midt i den nyrestaurerede gård. Det vil sprede lys og julestemning i hele december måned, når vi fejrer Jul id en gamle Kongeby på Borgmestergården.

Der er juleåbent på Borgmestergården med masser af julehygge og juleaktiviteter fra 24. november til 22. december åbent tirsdag - søndag kl. 11-16.

For yderligere oplysninger, kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot & Borgmestergården, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076, e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk

 

Sidst opdateret 19. november 2017