Julemarked i den gamle Kongeby – i år over to weekender

Erhvervs- og Udviklingsudvalget besluttede tirsdag aften at godkende indstillingen fra julemarkedets styregruppe om afholdelse af julemarked i Nyborg over to weekender - den første og anden weekend i december 2016.

Julemarkedet i den gamle Kongeby Nyborg

Så nu kan endnu flere nå at opleve den helt særlige julestemning, der sænker sig over markedspladsen på byens torv i den gamle Kongeby i december.

Julemarkedet i den gamle Kongeby sprængte i 2015 rammerne for både antallet af besøgende, for antallet af interesserede, der ønskede en bod på markedet, og for omsætningen blandt bodholderne. 

- Julemarkedet har fundet sin form og er blevet en kæmpesucces, og for mange besøgende er det blevet en fast tradition i december måned. Derfor mener vi, at 2016 netop er året, hvor vi udvider julemarkedet med en weekend og får det koncept prøvet af, som vi de sidste par år har drøftet muligheden for, udtaler Peter Wagner Mollerup, formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget og tilføjer, at udvidelsen også skal ses i lyset af, at der i 2015 var rift om boderne, og der var en alen lang venteliste af folk, der håbede på at kunne få en bod. Så også blandt bodholderne rygtes det, at julemarkedet i Nyborg er et særdeles attraktivt marked.

Og ingen tvivl om, at succesen for julemarkedet i den gamle Kongeby nåede uanede højder i 2015.  Lidt over 40.000 mennesker slog vejen forbi julemarkedet i den gamle Kongeby. Det er 2,5 gange mere end året før. Og flere end normalt var folk udefra. 

- Nogle vil måske nævne, at ’Juleønsket’ var det, der også trak ekstra mange til, og deri har de ret. Faktum er dog, at julemarkedet i Nyborg har nået et niveau, hvor det er nu, det skal være, hvis vi skal forsøge os med julemarkedet over to weekender. Det er nu, der skal ske noget nyt, udtaler turistchef Sanne Andresen, som også fortæller, at både Østfyns Muséer, Nyborg Bibliotek og Nyborg Handel bakker 100 % op om udvidelsen af julemarkedet, og at der er bred enighed om at lægge alle kræfter i for, at det bliver en succes.

Vi glæder os.

 

Sidst opdateret 01. oktober 2016