Så vokser juleskoven atter op i Nyborg

Gennem de sidste år er der til jul vokset en juleskov op i den gamle kongeby Nyborg. Den har fungeret som ramme om fortællinger, julehygge og som fristed midt i al juletravlheden – for både børn og voksne.

En juleskov på Borgmestergården

- Juleskoven har haft forskellige placeringer i byen først på plænen foran biblioteket, så på Torvet og sidste år hele to steder, nemlig i bibliotekets gårdhave og i gården på Borgmestergården. Men sådan er det jo med magiske juleskove, siger formanden for Erhvervs og Udviklingsudvalget, Peter Wagner Mollerup. Man skal lige finde ud af, hvor den nu er vokset op, men vi tror, vi har fundet en god løsning med placeringen på biblioteket og Borgmestergården igen i år.

Julehistorier

Det har hele tiden været meningen med skoven, at den også skulle være udgangspunkt for formidling og fortælling, ud over at sprede julehygge til hele byen. Nisse Posse fortæller historier i den del af skoven, der ligger på biblioteket. En stribe juletræer langs med voldgraven leder hen til Borgmestergården, hvor Mads Nisse og andre museumsnisser er med til at formidle byens historie. Her er den også hjemsted for byens mange birkenisser, som byens børnehavebørn har malet, mens de hørte om jul i gamle dage og om nissernes konge, der boede i Kværndrup.

Gå i juleskoven

Skoven bliver tilgængelig alle dage i Borgmestergårdens og bibliotekets åbningstider. På Borgmestergården kan du, ud over de mange udstillinger, aktiviteter og events, også gå på opdagelse i museumsbutikken, der bugner af julegaveideer eller købe gløgg og andre varme drikke og nyde det enten i caféen eller i den magiske skov. På den måde forbliver skoven tilgængelig for borgerne og danner ramme og kulisse for en masse gode juletraditioner i Nyborg. Juleskoven bidrager endnu engang til at skabe ægte julestemning i den gamle kongeby.

En tredje skov?

Samtidig er skoven en portal ind til en anden verden. Ud over de mange folkesagn og fortællinger om nisser er der både på Borgmestergården, biblioteket, Bastionen og ikke mindst på Nyborg Slot fokus på det eventyrlige i forbindelse med DR1s julekalender ’Den anden verden’. På Torvet foran Bureauet Nyborg skabes et juletableau i form af en lille juleskov, hvor et skilt fortæller om de mange aktiviteter i byen og henviser til de forskellige lokaliteter, hvor du kan finde portalerne til en anden verden i Nyborg.

For yderligere oplysninger, kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot og Borgmestergården, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076, e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk

Sidst opdateret 21. november 2016