Julemarked 2016

Julemarked i den gamle Kongeby Nyborg 2.-4. og 9.-11. december 2016.

Julemarkedet i den gamle kongeby

Julelysene er tændt i den gamle Kongeby i Nyborg og forberedelserne til årets store julemarked i den gamle Kongeby i fuld gang. De mange julelys kaster et gyldent skær over de livlige handelsgader og den historiske bymidte. Fra det store juletræ midt på Torvet spreder julestemningen sig ud i byen med lys og juletræer i byens juleskove og alleerne af juletræer i handelsgaderne. Så er det er for alvor Jul i den gamle Kongeby.

I weekenderne 2.-4 og 9.-11. december fortættes stemningen yderligere, når der er julemarked i den gamle Kongeby. På Torvet omkring juletræet er der handelsboder med masser af julegaveideer og godter, og fra de store serveringshuse breder der sig en duft af mad, gløgg og glühwein.

På Nyborg Slot er der julestue og muesumsbod i riddersalen, og du kan opleve den eventyrlige udstilling ’Den Anden Verden’, der udspringer af DRs julekalender med rekvisitter, kostumer og fortællinger. Borgmestergården byder som sædvanlig på et væld af boder og oplevelser. Dragtlauget holder julestue, der arbejdes ved det gamle komfur, når julegrisen fra Kongens Fadebur skal tilberedes, smeder hamrer i gården, og der er masser af andre spændende oplevelser.

I de travle handelsgader er der gang i julehandlen, og drillenisserne fra Borgmestergården sniger sig lystigt rundt. Der er hestevognskørsel og ponytræk, og på biblioteket kan du møde Nisse Posse og lave isskulpturer. Der er Luciaoptog både på slottet, på Torvet og i kirken. Som noget helt nyt kan du møde Nyborgs nisser, der opfører små sjove slaptrick/falde på halen spil og skaber den helt rigtige julestemning.

For første gang strækker markedet sig over to weekender. Vi har nemlig længe haft lyst til at udvide markedet, der netop er kåret som et af de mest autentiske julemarkeder i Danmark. Og da vi for andet år i træk kan byde på en stor udstilling i forbindelse med julekalenderen på nationalt tv, tænkte vi, at tiden var inde til at udvide, siger Peter Wagner Mollerup (V), formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget. Der har været stor opbakning, og julemarkedet er med til at understøtte vores fælles fortælling og identitet. Det er derfor mere end bare en satsning på et julemarked – det er samtidig en styrkelse af vores overordnede brand.

Julemarkedets åbningstider:
Fredag 16-20
Lørdag 10-18
Søndag 10-16

Vi glæder os til at fejre jul med jer i Nyborg – Danmarks Riges Hjerte. 

For yderligere oplysninger, kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot og Borgmestergården, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076, e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk

Sidst opdateret 30. november 2016