Årets julekugle 2016

I den gamle kongeby Nyborg har forberedelserne til årets mange juleaktiviteter og det store julemarked været i gang længe. Traditionen tro præsenterer vi også årets julekugle.

Årets julekugle 2016

Den er allerede nu i handlen og kan købes i Bureauet Nyborg på Torvet og i museumsbutikkerne på Østfyns Museer for 100 kr..

Tidligere har vi i designet af julekuglerne taget udgangspunkt i julepynten, der er en del af grafikken fra Jul i den gamle Kongeby. Sidste år tog julekuglen så udgangspunkt i en bygningsdetalje på kirken. Tanken har hele tiden været, at man skal kunne tage historien og stemningen med sig. Hver æske indeholder også et lille kort med en lille historisk tekst om grafikken.

Nyborgs historiske bymidte rummer en enestående historie, og byens rige kulturarv har både national og international betydning. Nyborg er ikke bare central for Danmarkshistorien, men ligger også placeret lige midt i riget. Den fortælling er samlet under overskriften Nyborg – Danmarks Riges Hjerte og er symboliseret ved det hjerte, der udsmykker årets julekugle. Hjerteformen hører både rigsvåbenet og julen til, men er også inspireret direkte af selve byens grundplan. Kom selv og se og oplev Danmarkshistorien i Nyborg – Danmarks Riges Hjerte.

Fik du ikke købt julekuglen de foregående år, eksisterer der stadig eksemplarer, der kan købes, f.eks. på årets julemarked 2.-4. og 9.-11. december 2016, i Østfyns Museers butikker på Nyborg Slot og Borgmestergården og i Bureauet Nyborg, så længe lager haves.

Årets julekugle er som sædvanligt designet af Louise Harbo Bendixen, grafisk designer på Østfyns Museer.

For yderligere oplysninger, kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot og Borgmestergården, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076, e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk

 

Sidst opdateret 29. november 2016