Jul i den gamle Kongeby i pixi-format

Når julelysene tændes i Nyborg, så markerer det samtidig, at der er Jul i den gamle Kongeby. Jul i den gamle Kongeby er et fælles brand for alle julens mange aktiviteter i Nyborg.

Julepixi'en

En ny lille publikation har set dagens lys, og den fortæller historien i pixi-format til alle interesserede. 

Der sker alt muligt i Nyborg i løbet af december. Den største begivenhed er naturligvis det store julemarked, der i år løber over to weekender, 2.-4. og 9.-11. december. Men der sker også en masse andet på Nyborg Slot, Borgmestergården, Bastionen, Nyborg Bibliotek, Nyborg Kirke og i handelsgaderne.

Nyborg Handel sætter fuld blus på julelysene, der oplyser hele den historiske bymidte og skaber de helt rigtige autentiske omgivelser omkring de mange juleaktiviteter. De oplyser ikke bare den historiske bymidte, men også et vigtigt kapitel i byens historie.

Christian 3. skabte i midten af 1500-tallet det byrum, der nu oplyses af julelysene. Faktisk holdt han også ofte jul i Nyborg. I hvert fald opholdt han sig på sit nyrenoverede slot i op til halve år ad gangen i vinterhalvåret.

- Det giver en unik mulighed for at brande julemarkedet og alle julens øvrige aktiviteter med afsæt i byens historie. Lidt flot kan man sige, at kun i Nyborg kan der afholdes jul og julemarked i den gamle Kongeby som et led i levendegørelsen af kulturarven og historien i en helt ny og moderne kontekst, siger formanden for Erhvervs og Udviklingsudvalget Peter Wagner Mollerup. - Med udgivelsen af pixi’en vil vi gerne præsentere den fortælling, som Jul i den gamle Kongeby er med til at levendegøre og samtidig gøre opmærksom på alle de spændende ting, der foregår, når julen fejres i det nye årtusinde her i Nyborg, Danmarks Riges Hjerte.

Målgruppen er både nyborgensere og gæster. Pixi-formatet har tidligere været brugt med stor succes til denne form for formidling i forbindelse med Danehof. Og en ny bog om reformationsjubilæet og Nyborg som Danmarks reformationshovedstad er undervejs.

Jule-pixien kan købes i Bureauet Nyborg på Torvet og i museumsbutikkerne på Østfyns Museer for 20 kr. Pixi’en er designet af Sussie Baassel Holdt, grafisk designer i Nyborg Kommune. Teksten leveret af Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot og Borgmestergården.

For yderligere oplysninger, kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot og Borgmestergården, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076, e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk

 

Sidst opdateret 02. december 2016