En anden juleverden i den gamle Kongeby

Når julelysene tændes 25. november i Nyborg, så skal der igen fejres Jul i den gamle Kongeby.

Smukt udsyn over julemarkedet i den gamle Kongeby

Der sker en hel masse både på Nyborg Slot og Borgmestergården. Ikke mindst kan du begge steder træde ind i ’En anden verden’. Nyborg Slot har dannet rammen om nogle af optagelserne til DRs julekalender ’Den Anden Verden’ og inspireret til det fantastiske eventyrslot i julekalenderen.

På slottet kan du træde ind i de autentiske rammer i virkelighedens eventyrslot, hvor du kan opleve den karakteristiske vægudsmykning, scener og stemning fra julekalenderen og høre om baggrunden for de eventyr, der også inspirerede kongerne på Nyborg Slot. De blev fortalt i middelalderen og udgivet første gang i 1500-tallet, men er i særdeleshed blevet berømte i de to tyske brødre Jacob og Wilhelm Grimms versioner fra begyndelsen af 1800-tallet. Nu danner de så baggrund for historien i nutidens julekalender.

Du kan også dykke ned i eventyrenes verden på Borgmestergården og gå på opdagelse i den fortryllede juleskov. I det hele taget kan du gå på besøg i en anden verden med oplevelser Nyborg Slot, Borgmestergården, Nyborg Bibliotek og Bastionen – det nye kulturhus – hvor der er fokus på eventyrenes verden med udgangspunkt i brødrene Grimms eventyr og DRs julekalender ’Den Anden Verden’.

Den første og anden weekend i december har du mulighed for at kombinere et besøg i de eventyrlige udstillinger med et besøg på vores fantastiske julemarked. Oplev de mange julelys kaste et smukt skær over den historiske bymidte, boderne og butikkerne og den gamle Borgmestergård. Kom i den helt rigtige julestemning med duften af klejner, æbleskiver, nelliker og kanel.

Derudover er der i løbet af december ’Jul i Kongens Fadebur’ på Borgmestergården, hvor julegrisen parteres og bliver forvandlet til den lækreste julemad. Du kan være med både i forberedelserne, tilberedelserne og naturligvis prøvesmage alle julelækkerierne – fra alle mulige pølser, blodpølser, rullepølser over finker og skinker til æbleskiver vendt i julegrisens fedt. Alt sammen tilberedt på det nye støbejernskomfur på Borgmestergården.

Handelsbyen bugner af julegaveideer og byder på mange sjove og spændende aktiviteter i hele december måned. Køb årets julekugle prydet med grafik fra Danmarks Riges Hjerte. Kom til Nyborg og mærk den ægte julestemning i den gamle Kongeby lige fra julelysene tændes 25. november og helt indtil jul.

For yderligere oplysninger, kontakt 

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot og Borgmestergården. Tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076, e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk

 

Sidst opdateret 18. november 2016