Birkenisser

Byens Børnehaver maler Byens Bedste Birkenisser.

Byens bedste birkenisser malet af byens børnehaver

Så skal vi snart holde Jul i den gamle Kongeby igen. Forberedelserne har været i fuld gang længe, for der sker en hel masse i Nyborg fra julelysene tændes 25. november og helt frem til jul. På Borgmestergården i Nyborg får vi som sædvanlig rygende travlt op til jul.

Fra 26. november og helt frem til 22. december holder vi juleåbent, og der er masser af oplevelser og aktiviteter. Juleskoven vokser i år op i gårdhaven, der er Jul i Kongens Fadebur, hvor der smages, bages og brases fra konfekt og småkager over juleskinker og medister til at partere julegrisen. Der er gang i de arbejdende værksteder og i butikken, der bugner af julegaveideer.

Men vi har brug for hjælp for at nå det hele. Museumsnissen Mads har derfor inviteret alle børn fra Nyborgs børnehaver til at være med til at skabe julestemning både på museet og i byen. Vi får derfor besøg af en masse børnehaver, der kommer forbi og maler de smukkeste, fineste og sjoveste birkenisser. Birkenisserne skal bo hele julemåneden i byens to fine juleskove; hos Nisse Posse på Nyborg Bibliotek og Mads Nisse på Borgmestergården.

Projektet ”Hjælp Mads Nisse” er blevet en fast tradition i samarbejdet mellem børnehaver og museum. Børnene maler birkenisser og er med på en nissejagt på museet, hvor vi ser, om vi kan finde spor efter Mads Nisse og hører de gode gammeldags historier om nisser og gårdboer. Og selvfølgelig om nissekongen fra Kværndrup. Det er ikke bare et eventyr, selvom vi også har mange af dem, som vi fortæller mere om i udstillingen 'En anden verden', der knytter sig til DR1 julekalender.

'Den anden verden'

Igen i år kommer Nyborg til at være med i årets julekalender på TV. Denne gang er det DR1, der har lagt vejen forbi Nyborg Slot for at filme til årets julekalender ’Den anden verden’. Det er historien om to tvillingesøstre, der gennem Brødrene Grimm’s eventyrlige fortællinger, møder udfordringer og opgør, når de tager deres første skridt ind i en fascinerende, farlig og uforudsigelig voksenverden.

For yderligere oplysninger, kontakt

Nissemor Dea Louise Ravn, tlf. 6531 0207, e-mail: dir@ostfynsmuseer.dk

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot & Borgmestergården. Tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076, e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk

 

Sidst opdateret 14. november 2016