Ny juleskov i Nyborg

De sidste tre år er der vokset en juleskov op i Nyborg.

Nisse Posse der fortæller historier i juleskoven

Det har den gjort forskellige steder i byen – først på plænen foran biblioteket, siden på Torvet. Her har den været med til at skabe den helt rigtige julestemning, når der skulle fejres Jul i den gamle Kongeby i Nyborg. Her har byens birkenisser huseret, skovnissen Posse har fortalt historier og alle børn har kunnet lege og hygge sig i de stemningsfulde rammer i Nyborgs magiske juleskov.

Nisserne i skoven

I år vokser skoven op hele to steder. En lille juleskov vokser op i Nyborg Biblioteks gårdhave, hvor Nisse Posse vil fortælle historier i hele november og december måned. Samtidig vokser en større del af skoven op i borgmestergårdens have, hvor museumsnissen Mads og de øvrige drillenisser huserer. Skoven bliver som sædvanlig hjemsted for byens bedste birkenisser samtidig med, at den kommer til at fungere som kulisse for borgmestergårdens nisser, der leger og laver nissedrilleskole som en del af de mange tilbud,  du kan opleve på borgmestergården fra 21. november til 22. december.

Gå i juleskoven

Skoven bliver tilgængelig alle dage i borgmestergårdens og bibliotekets åbningstider. På borgmestergården kan der ud over de mange udstillinger, aktiviteter og events også gå på opdagelse i museumsbutikken, der bugner af julegaveideer og købe gløgg eller andre varme drikke og nyde enten i caféen eller i den magiske skov. På den måde forbliver skoven tilgængelig for borgerne, og danner ramme og kulisse for en masse gode juletraditioner i Nyborg. Juleskoven bidrager endnu engang til at skabe ægte julestemning i den gamle kongeby.

Træd ind i årets julekalender

Familiejulekalenderen på TV 2, ’Juleønsket’ foregår i Nyborg. Slip fantasien løs og skab dit eget juleeventyr i den magiske juleskov på borgmestergården og på Nyborg Bibliotek.

For yderligere oplysninger, kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder på Nyborg Slot og borgmestergården, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076, e-mail: jmj@ostfyensmuseer.dk

Line Bruun Nyborg, webmaster Nyborg Kommune, tlf. 6333 7941, mobil: 2463 9463, e-mail: leb@nyborg.dk

Sidst opdateret 16. november 2015