Jul på borgmestergården

Nu tændes julelysene i Nyborg. Så skal vi atter til at holde Jul i den gamle Kongeby.

Foto: Østfyns Museer

Foto: Østfyns Museer

På borgmestergården – den gamle købmands og borgmestergård i Nyborg – er der for alvor gang i juleforberedelserne. Kom og oplev ægte uforfalsket gammeldags julestemning og julehygge og gå opdagelse i nissernes historie, smagen af jul og et væld af aktiviteter helt frem til jul.

Helt frem til jul holder den borgmestergården åbent. Det er andet år i træk, at borgmestergården åbner op for butikken og de fantastiske historiske rammer, der er pyntet op til jul. Det er en kulturhistorisk perle og en del af den store fortælling i Nyborg, hvor borgmestergården skal til at spille en endnu større rolle. Derfor satser vi nu også ekstra på både oplevelser og formidling på borgmestergården, når der igen er Jul i den gamle Kongeby.

Allerede nu i weekenden går det løs, når Nyborg Slots Dragtlaug holder jule- og skænkestue, hvor du kan købe Glühwein, Lutendrank og varm kakao, som enten kan nydes indendørs eller i juleskoven, der for første gang er vokset op i borgmestergården gårdhave. Mads Nisse holder drillenisseskole, nissemor klipper julepynt og smeden arbejder ved sin esse

I løbet af ugen er der igen nisseskole, dragtlauget holder julestue og så er der Jul i Kongens Fadebur. Tirsdag bager vi Gode Råd, men i weekenden tager vi for alvor fat. Fedegrisen parteres lørdag og der laves rullepølse og koges skinker. Søndag stoppes der pølser og laves blodpølse alt imens dragtlaugets jule- og skænkestue serverer hele arsenalet af varme juledrikke fra gamle dage og smeden hamrer løs på sin armbolt.

Borgmestergårdens museumsbutik bugner af julegaveideer og i caféen kan du købe gløgg og æbleskiver. Så kom inden for til en helt særlig juleoplevelse, hvor nisserne både huserer og får fortalt deres historie i de unikke historiske rammer på borgmestergården i Nyborg helt frem til 22. december.

Borgmestergården, Slotsgade 11, 5800 Nyborg. Åbent alle dage kl. 11-17 (undtagen mandag).

Kort program 21. november til søndag 29. november

Lørdag 21. november
Kl. 11.30-13.30: Mød Mads Nisse i juleskoven: Julelege og nissedrilleskole for børn. Smeden arbejder ved den gamle esse. Julestue og Skænkestue hos Nyborg Slots Dragtlaug. Kom og smag den gode lutendrank, glühwein eller kakao.

Søndag 22. november
Kl. 11.30-13.30: Nissemor laver julepynt og pynter juletræet. Alle er velkomne til at være med. Smeden arbejder ved den gamle esse. Julestue og Skænkestue: hos Nyborg Slots Dragtlaug. Kom og smag den gode luthendrank, glühwein eller kakao.

Tirsdag 24. november
Kl. 11.00-14.00: Julestue hos Dragtlauget: vi folder æsker og klipper julepynt.
Kl. 15.00-17.00: Mød Mads Nisse i juleskoven – julelege og nissedrilleskole for børn.
Kl. 15.00-17.00: Jul i Kongens Fadebur: Bageværkstedet er åbent – vi bage de gode gamle Gode Råd, kig forbi og få en smagsprøve.

Torsdag 26. november
Kl. 15.00-17.00: Mød Mads Nisse i juleskoven – julelege og nissedrilleskole for børn.

Lørdag 28. november
Kl. 11.30-13.30: Nissemor laver julelys, kom og vær med.
Fra kl. 12.00: Jul i Kongens Fadebur: Nu skal Grisen Vises. Julemad: fedegrisen parteres i gården. Der saltes skinker, laves rullepølse og blodpølse og koges sylte.
Smeden arbejder i den gamle smedje. Julestue og Skænkestue: hos Nyborg Slots Dragtlaug. Kom og smag den gode lutendrank, glühwein eller kakao.

Søndag 29. november
Kl. 11.30-13.30: Mød Nissemor i juleskoven – julelege og nissedrilleskole for børn.
Kl. 11.00-13.00: Jul i Kongens Fadebur: Grisemad. Der stoppes og koges blodpølser.
Kl. 13.00-17.00: Smeden arbejder ved den gamle esse.
Dragtlauget holder julestue  - udskænkning af Lutendranck, glühwein og kakao.

Læs det fulde program her 

For yderligere oplysninger, kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder på Nyborg Slot og borgmestergården, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076, e-mail: jmj@ostfyensmuseer.dk

Sidst opdateret 21. november 2015