Birkenisser

Byens Børnehaver maler Byens Bedste Birkenisser.

Byens bedste birkenisser malet af byens børnehaver

Så skal vi snart holde Jul i den gamle Kongeby. Forberedelserne har været i fuld gang længe, for der sker en hel masse i Nyborg fra julelysene tændes 20. november og helt frem til jul.

På Borgmestergården i Nyborg får vi ekstra travlt i år.

Fra 21. november og helt frem til 22. december holder vi juleåbent og der er masser af oplevelser og aktiviteter. Juleskoven vokser i år op i gårdhaven, der er Jul i Kongens Fadebur, hvor der smages, bages og brases fra konfekt og småkager over juleskinker og medister til at partere julegrisen og slagte julegåsen. Der er nissedrilleskole, nissemor hygger og der er gang i de arbejdende værksteder og i butikken, der bugner af julegaveideer.

Men vi har brug for hjælp for at nå det hele. Museumsnissen Mads har derfor inviteret alle børn fra Nyborgs børnehaver til at være med til at skabe julestemning både på museet og i byen. Vi får derfor besøg af en masse børnehaver der kommer forbi og maler de smukkeste, fineste, sjoveste birkenisser. Birkenisserne skal bo hele julemåneden i byens to fine juleskove; hos Nisse Posse på Nyborg Bibliotek og Mads Nisse på Borgmestergården-

Projektet 'Hjælp Mads Nisse' er blevet en fast tradition i samarbejdet mellem børnehaver og museum. Børnene maler birkenisser og er med på en nissejagt på museet, hvor vi ser om vi kan finde spor efter Mads Nisse og hører de gode gammeldags historier om nisser og gårdboer, der også sniger sig ind i udstillingen Tro og Overtro.
Birkenissebørnehaverne kommer i dagene 3., 4. og 5. 11., dagene 10., 11. og 12.11. og i dagene 17., 18. og 19.11. om formiddagene.

Julehilsner
Nissemor Susanne & Juleinspektør Eva

For yderligere oplysninger, kontakt

Eva Becher, juleinspektør. E-mail: ebe@ostfynsmuseer.dk

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot & Borgmestergården. Tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076, e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk

 

Sidst opdateret 03. november 2015