1. december nærmer sig, og det er tid til 'Juleønsket'

Årets TV 2 familiejulekalender, 'Juleønsket' er optaget her i Nyborg, og derfor forventer vi, at ekstra mange julegæster besøger vores historiske og hyggelige by i december.

Banner fra 'Juleønsket'

Vi håber, at Jul i den gamle Kongeby sammen med 'Juleønsket' vil give besøgende en god oplevelse, der giver dem lyst til at vende tilbage til Nyborg til næste år - både i december og på andre tidspunkter af året.  Og vi er mange, der venter spændt, når TV 2 i december tager os med ind i den moderne nutidsfortælling om Julie på 12 år og den unge engleaspirant Rafi, der hvirvles ind i et stort eventyr om en dyb familiehemmelighed, engle, dæmoner og kampen mellem det onde og det gode.

Kom tæt på 'Juleønsket'

Optagelserne i Nyborg er primært foretaget på Birkhovedskolen og på Nyborg Bibliotek, der fungerer som kulissen for skolens bibliotek. Nyborg har derfor sat alle engle og dæmoner i spil for at integrere 'Juleønsket' i både det fysiske byrum med placering af en kulisse på Torvet foran Bureauet Nyborg, på de sociale medier og på digitale platforme, hvor vi vil dele informationer om 'Juleønsket'-aktiviteter, spændende oplysninger, sjov viden og konkurrencer med flotte præmier. Desuden vil Nyborg Bibliotek være pyntet op som i 'Juleønsket', og der vil være en udstilling med rekvisitter fra julekalenderen. I den sammenhæng vil Bureauet Nyborg også være et besøg værd. Hovedtemaet i 'Juleønsket' er 'Engle', og på Nyborg Slot er der engleudstilling over temaet ¨'Lysets engel' af den fynske kunstergruppe PT9. Også byens museum, borgmestergården, laver et tema over engle, nisser og sammenhængen mellem dem.

Masser af juleaktiviteter i løbet af december

Nyborg Kommune har sammen med foreninger, Nyborg Bibliotek og Østfyns Muséer arbejdet på at kunne tilbyde nogle rigtig gode juleoplevelser både med direkte afsæt i 'Juleønsket' og med afsæt i 'Jul i den gamle Kongeby' med et overflødighedshorn af juleaktiviteter for både byens borgere og byens besøgende.
Allerede i næste weekend går det løs, når skuespillerbørnene søndag 6. december kommer til Nyborg og skriver autografer på Torvet, efter at vi har vækket Julemanden på Slottet. Den efterfølgende weekend 11.-13. december vil hele byen summe af ægte julestemning og dufte af hjemmebag og juleknas, når julemarkedet i den gamle Kongeby åbner fredag kl. 16.

Tag godt imod de mange gæster

I Nyborg håber vi, at alle Nyborgs borgere vil tage rigtig godt imod de mange gæster, der ikke kender byen så godt, og derfor måske vil have brug for at spørge om vej til fx Torvet, toiletter m.v.

 

Sidst opdateret 29. november 2015