Nye madoplevelser på museet

Der sker virkeligt en masse spændende på borgmestergården i Nyborg. Her op til jul genlyder den gamle borgmester- og købmandsgård af liv og juleforberedelser.

Foto: Østfyns Museer

Foto: Østfyns Museer

Der slagtes, steges, brases, bages, fortælles historier klippes julepynt og meget andet. Kongens Fadebur og købmandens lagre skal fyldes af mad og drikke til den store julefest, når der igen er Jul i den gamle Kongeby. Når det store Julemarked i den gamle Kongeby åbner fredag 11. december, vil der også være en speciel madoplevelse i de unikke historiske rammer på borgmestergården.

Sammen med kokken René Nygaard fra DSB Kursusstation Knudshoved inviterer vi indenfor til en pop-up restaurant i Kongens Fadebur. Seks retter mad, med tilhørende seks glas vin til sekshundrede kroner. Der er velkomstdrinks i panelstuen, den gamle fine stue med udsigt fra de blyindfattede vinduer til det juleoplyste slot inden middagen indtages i det tilstødende lokale i den gamle købmands- og borgmestergård fra renæssancen.

I middagen er der skelet til renæssancens retter, så det bliver som sædvanlig en moderne middag i Kongens Fadebur, der knytter sig til fortællingen og er med til at levendegøre kulturarven – både historien og de gamle bygninger, der rummer den. Janus Møller Jensen, der er afdelingsleder ved Nyborg Slot og borgmestergården, vil byde velkommen og introducere historien og visionsplanerne for borgmestergården og dens fremtidige centrale rolle i verdensarvsprojektet i Nyborg som et moderne museum og vigtigt led i slotsprojektet og tydeliggørelsen af det unikke byrum omkring Nyborg Slot. Begrænset antal pladser og bestillinger er efter først til mølle-princippet.

Menu

  • Svampesuppe med kantareller og fløde
  • Andelevermousse med figenpure og brød
  • Syltet torsk med æggeblomme
  • Røget lammefilet med abrikoser og salater
  • Fyldt vagtel med kål, rødder og portvins sky.
  • Citronkage, chokolademousse, æbler

Der serveres en vinmenu som er afstemt til menuen.

Tid og sted

Fredag 11. december kl. 18.30
Borgmestergården, Slotgade 11, 5800 Nyborg. Indgang gennem porten.
Pris: 595 kr.

Bestilling sker via DSB Kursusstation Knudshoved hjemmeside:
www.kursuscenter-knudshoved.dk

For yderligere oplysninger, kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder på Nyborg Slot og borgmestergården, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076, e-mail: jmj@ostfyensmuseer.dk

Sidst opdateret 05. december 2015