Julemarked på borgmestergården

Når der er julemarked i den gamle Kongeby 11.-13. december, så inviterer den julepyntede borgmestergård som sædvanlig ind til et væld af aktiviteter og oplevelser i de gamle, smukke og unikke rammer i den historiske bygning midt i Nyborg.

Foto: Østfyns Museer

Lige siden julelyset blev tændt i Nyborg, har borgmestergården summet af aktiviteter. De mange frivillige ikke mindst i dragtlauget og smeden har ligget vandret for at skabe gode juleoplevelser. Drillenisserne har huseret, der er blevet klippet julepynt og ikke mindst, så er julegrisen blevet parteret og forædlet til pølser, blodpølser, medisterpølser, rullepølser, skinker og meget andet godt.

Når porten slås op til julemarkedet, vil den gamle købmands- og borgmestergård for alvor jule igennem. Der er boder med alskens julepynt og kunsthåndværk og meget andet godt. Museumsforeningen sidder i den fine panelstue og byder på smagsprøver af kongens gode julebryg og sælger øl og medlemsskaber.

Besøg den hyggelige skænkestue, hvor der sælges glühwein,  gløgg og æbleskiver. Der er arbejdende værksteder, og drillenisserne huserer på hele gården og i den hyggelige juleskov, der i år er vokset op i borgmestergårdens gårdhave. Og som neget helt nyt er der en pop-up restaurant i Kongens Fadebur i renæssancens skær fredag aften.

Butikken og boderne bugner af gode julegaveideer, så kig inden for på borgmestergården under julemarkedet i den gamle Kongeby. Se også udstillingen Tro og overtro – nu med nisser, der i virkeligheden ifølge folketroen er faldne engle. Du kan derefter gå over på Nyborg Slot, hvor der er masser af aktiviteter i riddersalen og opleve udstillingen om lysets engle i moderne kunstneriske fortolkninger.

Se hele programmet her

For yderligere oplysninger, kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder på Nyborg Slot og borgmestergården, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076, e-mail: jmj@ostfyensmuseer.dk

Sidst opdateret 07. december 2015