Jul i den gamle Kongeby 11.-13. december 2015

Julelysene er tændt i den gamle Kongeby i Nyborg og forberedelserne til årets store julemarked 11.-13. december er i fuld gang.

Julemarkedet i den gamle Kongeby

Nisser og ikke mindst engle har længe sneget sig rundt i den historiske bymidte, hvor de mange julelys kaster et gyldent skær over den driftige handelsby. Englene er midtpunkt i fortællingen i 'Juleønsket', der er TV 2's julekalender i år. Julekalenderen er optaget i Nyborg, og du kan endda opleve en af kulisserne – Færgegrillen – på Torvet i Nyborg, hvorfra julemarkedet breder sig ud i resten af byen.

I Færgegrillen er der konkurrencer og en cut-out med englen Gabi. Kom og afgiv dit eget juleønske og bliv fotograferet som den hårdtslående engel fra julekalenderen. Nyborg Bibliotek udstiller genstande fra optagelserne og er pyntet op ligesom i julekalenderen. Borgmestergården byder som sædvanlig på et væld af boder og oplevelser, og på det oplyste juleslot kan du møde Kongens Fadebur og købe dig til en række smagsprøver tilberedt af kokken Rasmus Kirk. I det hele taget er der gang i fadeburet, hvor der også er en middag i de unikke historiske rammer på borgmestergården. Der er udstillinger om engle og nisser og et væld af aktiviteter i byen, både på biblioteket, i kirken og i handelsbyen.

I de travle handelsgader er der gang i julehandlen, og drillenisserne fra borgmestergården sniger sig rundt. Handelstandsforeningen står bag Bubbers indsamlingsshow til Børnecancerfonden, og jungledyret Hugo kommer på besøg og skal vist have hjælp til at holde jul. Der er hestevognskørsel i gaderne, og på biblioteket kan du møde Nisse Posse og lave isskulpturer.

På Torvet holder serveringshytterne længere åbent - lidt længere end de andre boder fredag aften, så der er virkeligt lagt op til en festlig aften på Torvet i julelysenes skær. Nyd det store julemarked i Nyborgs historiske omgivelser, hvor kongerne også holdt jul i middelalderen og renæssancen.

Åbningstider

Fredag 16-19 (Vindinge Boldklubs serveringshytte holder åbent til kl. 22, NGIF til kl. 20)
Lørdag 10-18
Søndag 10-16

Se det samlede program for julemarkedet her

For yderligere oplysninger, kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder på Nyborg Slot og borgmestergården, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076, e-mail: jmj@ostfyensmuseer.dk

Line Bruun Nyborg, webmaster i Nyborg Kommune, tlf. 6333 7941, mobil: 2463 9463, e-mail: leb@nyborg.dk

Sidst opdateret 08. december 2015