Færgegrillen

Færgegrillen fra 'Juleønsket' på Torvet i Nyborg i hele december.

Færgegrillen fra 'Juleønsket'

Så du første afsnit af 'Juleønsket' i går? Og har du også lagt mærke til den blå Færgegrill, der nu står på Torvet i Nyborg? Allerede i første afsnit af Juleønsket ser vi Færgegrillen, som i 'Juleønsket' står ude på det gamle færgeleje på Knudshoved. Færgegrillen spiller en helt central rolle, og i hele december står den på Torvet i Nyborg, hvor du har mulighed for at træde ind i det helt særlige Juleønsket-univers. Færgegrillen vil så godt som mulig være en kopi af den i Juleønsket, og nogle af rekvisitterne fra Færgegrillen vil være at finde derinde.

Julie ønsker i Færgerillen – hvad er dit højeste ønske?

I 'Juleønsket' sidder Julie i den nedlagte Færgegrill og ønsker sig brændende, at hun kan holde jul med HELE sin familie 24. december.  Du kan også besøge Færgegrillen på Torvet i Nyborg og lægge dit højeste juleønske i ønskebrønden.  Så deltager du hele december i lodtrækningen om flotte præmier fra kommunens butikker.

Se konkurrencereglerne her

Om Knudshoved gl. færgeleje

Færgelejet har siden midten af 1900-tallet sørget for, at den stigende biltrafik kunne komme over Storebælt. Ellers sejlede færgerne inde fra havnemolen i Nyborg og senere fra de stadigt bevarede jernbanefærgelejer. I 1999 kom Storebæltsbroen til, som englene bruger som landingsplads, og gjorde op med den færgesejlads, der havde været en del af Nyborgs liv i 800 år. Nyborg har dog stadigt bevaret sin ry, som Danmarks trafikale knudepunkt og den by, der binder øst og vest sammen. 

Sidst opdateret 02. december 2015