Bettina Buhl går småkageamok på borgmestergården

Vi har slagtet, stegt, bagt og braset på borgmestergården i løbet af december måned.

Foto: Bettina Buhl

Julegrisen er blevet parteret og lavet om til skinker, medister, rullepølser og blodpølser. Der er blevet bagt gode råd og æbleskiver og nu skal der bages småkager, når borgmestergården får besøg af forfatteren og madhistorikeren Bettina Buhl.

Lørdag 19. december klokken 10-12 kan du møde forfatteren og madhistorikeren Bettina Buhl, der vil fortælle om sin nye bog Danskernes småkager – et leksikon.

Småkager er indbegrebet af dansk madkultur. Vi har kendt og elsket det søde bagværk siden middelalderen, men mange opskrifter er gået i glemmebogen. Småkager kan varieres i det uendelige og er enkle at servere til både hverdagens kaffetår og gildernes kaffebord.

Bettina Buhl er ofte brugt som konsulent ved de populære tv-programmer om mad. Hun har gravet nogle af de bedste opskrifter frem og præsenterer dem i en opdateret version til det moderne publikum. I bogen præsenteres småkagernes historie med både fortællinger og opskrifter.

Du kan smage småkager, få en snak om småkagernes historie og få din bog signeret. Den kan selvfølgelig købes i museumsbutikken og hos boghandleren.

For yderligere oplysninger, kontakt

Eva Becher, museumsinspektør. Tlf. 2396 1161, e-mail: ebe@ostfynsmuseer.dk.

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Nyborg Slot & borgmestergården. Tlf: 6531 0207, mobil: 2396 2076,
e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk

Sidst opdateret 15. december 2015