Jul på den gamle Borgmestergård

Julelyset er allerede tændt i den gamle kongeby Nyborg, og både på slottet og på Borgmestergården er julelysene stillet frem i vinduerne.

Foto: Østfyns Museer

Foto: Østfyns Museer

I år skal der sættes ekstra gang i julehandlen og borgmestergården slår derfor som noget helt nyt dørene op til den  hyggelige butik i de unikke historiske rammer 29. november til 14. december.

I løbet af november har frivilligepyntet gården op til jul, og museumsbutikken bugner af spændende og specielle varer. Her finder du den særlige julegave til en, du holder af, unikke kalender- og mandelgaver og meget mere. Det er et led i bestræbelserne på at lade Jul i den gamle Kongeby være mere end bare et julemarked, men i stedet dække over alle julens aktiviteter i hele december måned.

Kom og oplev den hyggelige julestemning, nyd et dejligt krus gløgg eller kakao i den lille café, som vi har indrettet. I Aarsleff-salen er der et juletableau med Snedronningen som tema i anledning af Nyborg Voldspils juleforestilling.

Derudover er der også en masse aktiviteter i weekenderne. Dragtlauget holder systuen åben og serverer deres særlige æblegløgg, der er klippeværksted, smeden arbejder og vores museumsnisse, Mads Nisse, viser rundt og fortæller om jul i rigtig gamle dage. Desuden er julegrisen slagtet og skal parteres.

Det hele kulminerer i julemarkedet 12.-14. december. 

Se hele programmet her

Du kan også se mere på www.ostfynsmuseer.dk 

Åbningstider og priser

29. november til 12. december 2014: Juleåbent på den julepyntede Borgmestergård
Alle hverdage kl. 12.00-17.30, i weekenderne 10-15.
Gratis entré til museumsbutik og café, særlig julepris til juletableau og det julepyntede museum 30 kr. (børn under 18 gratis).

For yderligere oplysninger kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Østfyns Museer/Nyborg Slot, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076,
e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk 

Eva Becher, museumsinspektør, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 1161, e-mail: ebe@ostfynsmuseer.dk


Sidst opdateret 25. november 2014