Jul i Kongens Fadebur

Christian 3. (1536-1559) holdt ofte jul i Nyborg.

Foto: Østfyns Musser

Foto: Østfyns Musser

Så duftede byen af brænderøg, gran, stegt kød og krydret bagværk som et umiskendeligt tegn på, at forberedelserne til julen som sædvanligt var i fuld gang i hans by, kongens by, rigets hovedstad – Nyborg.

I det hele taget summer ikke bare byen, men hele oplandet af liv, ligesom der igen skulle forberedes til kongens store julefest. Råvarerne til al den gode julemad og drikke kom fra Kongens Fadebur - det store kongelige len, der dækkede hele Østfyn.

- Nu er der igen Jul i Kongens Fadebur. Vi har været med til at skabe en samlet platform for producenternes og butikkernes juleaktiviteter, events og produkter på julesiden Jul i Kongens Fadebur under www.danmarksrigeshjerte.dk. Det giver et særligt løft til fortællingen om den kongelige jul i hele Nyborg og er endnu et eksempel på, at den fælles historie om kongemagtens koncentration på Østfyn i middelalderen med udgangspunkt i Nyborg Slot kan komme hele kommunen til gavn i en moderne form, siger Janus Møller Jensen, afdelingsleder på Nyborg Slot. Samtidigt vil vi meget gerne bringe endnu mere historie ind i fortællingen gennem vores særlige events og arrangementer. Ud over vores events arrangerer vi også rundvisninger i julens historie med udgangspunkt i den lokale fortælling.

Du kan naturligvis møde flere af nutidens leverandører til Danehoffet fra fødevarenetværket Kongens Fadebur, når der atter er Jul i den gamle Kongeby 12.-14. december. Det er også muligt at møde et par af producenterne til arrangementet 'Øl, sild, snaps og nissehistorier' på Nyborg Slot 3. december, eller når julegrisen skæres ud på Borgmestergården lørdag 6. december. For yderligere program og oplysninger om priser og tider.

Se mere på linkene nedenfor:

www.danmarksrigeshjerte.dk 

www.nyborgslot.dk

For yderligere oplysninger, kontakt

Janus Møller Jensen, afdelingsleder Østfyns Museer/Nyborg Slot, tlf. 6531 0207, mobil: 2396 2076,
e-mail: jmj@ostfynsmuseer.dk


Sidst opdateret 01. december 2014