Julekuglerne

Julekuglerne er udkommet siden 2012, og kan købes i Bureauet Nyborg.

2018

Borgmestergården

Årets julekugle 2018 vender tilbage til den gamle borgmestergård i Nyborg. Her julehygges i stor stil hvert år, når der er Jul i den gamle Kongeby i de helt nyrestaurerede
historiske rammer. Den gamle borgmestergård i Nyborg blev anlagt i 1601 af borgmester og storkøbmand Mads Lerche (ca. 1560-1608). Her voksede hans børn Jakob og
Johanne, som du kan se på årets julekugle, op. I årets udstillinger fortæller Jakob og Johanne sammen med gårdboen Mads Nisse historien om livet i Nyborg gennem tiderne.
Borgmestergården er netop blevet restaureret og sat i stand. Restaureringen og udstillingerne er en vigtig del af verdensarvssatsningen i Nyborg.

Kuglen er UDSOLGT.

Julekuglen 2017

2017

Jul og Reformationen

Selvom vi fik en ny kirkeordning i Danmark med Reformationen, fortsatte julen som den store højtid i landet. Den kristne fest i kirken fortsatte, og det samme gjorde traditionerne i befolkningen med god mad og gode sager.
I anledning af 500-året for Reformationen udgiver vi i år en helt særlig og smukt dekoreret julekugle smykket med grenen fra Christian 3.’s stamtræ. Den magtfulde konge indførte Reformationen i Danmark i 1536, og han holdt ofte jul i sin residensby Nyborg – byen, hvor den nye protestantiske kongemagt skulle iscenesættes. Det er en af de helt centrale fortællinger i verdensarvsfortællingen omkring Nyborg Slot og by. Det er derfor vi stadig fejrer Jul i den gamle Kongeby. Designet tager udgangspunkt i Christian 3.s anetavle fra midten af 1500-tallet og grenene på kongens stamtræ.

Julekuglen 2017

2016

Nyborgs historiske bymidte rummer en enestående historie, og byens rige kulturarv har både national og international betydning.

Nyborg Slot og by var mødested for det danske parlament og var landets første egentlige hovedstad.
Nyborg er ikke bare central for danmarkshistorien, men ligger også placeret midt i riget.

Denne fortælling er samlet under overskriften Nyborg – Danmarks Riges Hjerte og er symboliseret ved det hjerte, der udsmykker årets julekugle. Hjerteformen hører både rigsvåbenet og julen til, men er også inspireret direkte af selve byens grundplan. Kom selv og se og oplev danmarkshistorien i Nyborg – Danmarks Riges Hjerte.

Julekuglen 2016

2015

Årets julekugle 2015 er baseret på firkløverfrisen, der løber langs med Nyborg Vor Frue Kirkes smukke østgavl. Frisen er et af de fineste eksempler på sengotisk teglstensarkitektur, vi har i Danmark.

Julekuglen 2015

2014

Årets julekugle 2014 symboliserer levendegørelsen af juleforberedelserne, når der igen fejres jul i den gamle Kongeby. Inspiration til kuglen er hentet fra grafikken til Jul i den gamle Kongeby.

Kuglen er UDSOLGT.

Julekuglen 2014

 

2013

Årets julekugle 2013 er udsmykket med de karakteristiske tern fra vægudsmykningen på Nyborg Slot.

Kuglen er UDSOLGT.

Julekuglen 2013

 

2012

Årets julekugle 2012 har taget udgangspunkt i den gamle borgmestergård i Nyborg. En malerisk kulisse der hvert år til jul danner rammen om en masse aktiviteter, når der fejres Jul i den gamle Kongeby.

Kuglen er UDSOLGT.

Julekuglen 2012

Sidst opdateret 17. december 2018