Jul i den gamle Kongeby starter altid sidst i november, når julebelysningen og det smukke juletræ i Nyborg, juletræet i Ørbæk og det fantastiske jule træ i Ullerslev tændes. 

I Nyborg er byens store juletræ blevet rejst på Torvet, og hele byen mødes for at markere, at nu er det atter Jul i den gamle Kongeby. Borgmesteren holder tale, Danehofgarden spiller, og bagefter serveres der glögg og æbleskiver. Man mødes med familie, venner og bekendte og snakker og julehygger.

Det er ikke kun på det store træ, at lysene og stjernen tændes. På det smukke rådhus er der granranker og lys omkring vinduerne, og på kongens eget slot og på den gamle historiske Borgmestergård er der julelys i vinduerne. De indrammer sammen hele det byrum omkring slottet, der blev skabt af Christian 3. i midten af 1500-tallet.

Hele den historiske bymidte lyses op af de mange julelys i træerne, over gader og stræder i de mange butiksvinduer og danner på den måde et smukt bånd imellem den historiske bymidte - helt oppe fra slottet og ned til Vor Frue Kirke. 

Den gamle Kongeby står tydeligt og smukt frem, ikke bare i skæret fra julens lys, men også i det historiske lys, der fortæller, at det var her, at Christian 3. fejrede jul.

Det hele kulminerer med det store julemarked, der i 2019 igen kan opleves i to weekender - i dagene 6.-8. og 13.-15. december 2019.

Så tag familien, kæresten, din gode ven eller veninde under armen og kom til Jul i den gamle Kongeby.

Vi glæder os til at se dig.